2010. október 13., szerda

Aperitivo...

Ma találkoztunk a magyar lánnyal, Adéllal és elmentünk aperitívózni. No, hát, mint kiderült, nem egészen voltam tisztában a fogalommal. Itt az aperitívózás nem egyszerűen egy italt takar, hanem vannak kimondott "aperitívózós" helyek, amik úgy működnek, hogy kikérsz egy italt (bármilyen alkoholos italt), ami mellett korlátlanul fogyaszthatsz a svédasztalról. Nos, egy iszonyatosan fullos svédasztalt képzeljetek el, ahol minden van, a húsoktól kezdve a zöldségeken át, köretek, rakott cuccok, pirítósok, gombás, tésztás, áhhh, szóval mindenféle kaja, amit ráadásul folyamatosan töltenek fel. Mint Pesten az All you can eat. És, mindez olasz, és különösen firenzei viszonylatban 9 euróért, igazán nem sok.. Nagyon fullos. Jah, és ráadásul az ital amit kértem sem volt akármilyen, egy epres, lime-os koktél, hogy milyen alkohol volt az alapja, már nem emlékszem, de nagyon finom volt..
Úúúúúgy bekajáltunk, hogy az már szégyen :D
Adéllal pedig nagyon jól elbeszélgettünk, mondta hogy még nem találkozott itt, Firenzében egy magyarral sem, pedig itt van már lassan egy éve.
Kaptunk saját névre szóló verset is, megjelent egy ürge, aki felajánlotta, hogy ír nekünk verset, kérdezett párat, hogy hívnak, mit dolgozom, mondjak egy színt, egy számot.. És írt ott helyben egy versikét, amit nekünk is ajándékozott. :)
Innen aztán elindultunk haza, és megbeszéltük, hogy jövő héten megismételjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése